marți, 8 aprilie 2008

SUMMIT in reviste

In timpul derularii unui eveniment precum Summitul NATO, revistele s-au ocupat de ceea ce le intereseaza :mancare, moda, frumusete etc. Printre aceste subiecte s-au strecurat si circulatia infernala de care au avut parte bucurestenii, 50 de tone de gunoi ramase in urma Summitului, gaura din buget si neaerisirea apartamentelor dinspre hotelul Marriott.

La evenimentul istoric din capitala au luat parte 67 de delegatii oficiale din intreaga lume, 24 de sefi de state si 26 de premieri.

Dupa calculele efectuate bugetul de stat a fost saracit cu 35 sau 26 de milioane de euro, nu s-a precizat identic in toate publicatiile, costurile de organizare revenind tarii gazda, Romaniei. In acest cost este inclus mobilierul facut la comanda special pentru eveniment da lumina ramane ince pe dinafara chiar daca costul acesteia va fi mare.

Frumusetea a fost bagata in seama cu ocazia aparitiei Clarei Bobrev, sotia premierului ungur si Bobrev, sotia premierului ungur si Mehrinban Aliyeya, consoarta presedintelui Azerbaidjanului.

Pe langa apartamentele luxoase in care au dormit marele personalitati s-a mai specificat ca pe langa mancarea traditionala, americanii au cerut lapte si cereale dimineata.

Interdictia de a vinde bauturi alcolice nu a fost respectata de magazinele din apropierea hotelului Marriott, jurnalistii reusind chiar sa cumpere dintr-un market bautura. Cetatenii au avut interdictie si la rotiseria care a fost inchisa « din motive de securitate » , iar doamnele n-au avut acces la coaforul din zona.

La terminarea summit-ului NATO desi in capitala au lucrat aproape 100 de agenti de circulatie, aceasta a fost infernala, peste noapte cateva zeci de semafoare s-au defectat, ziua ploaia a venit peste Bucuresti iar blocajele au aparut pe toate strazile. Cea care a pus capac la cele mentionate a fost indisciplina soferilor.

Pentru un moment de liniste, dupa « agitatia » NATO presedintele a petrecut un wekend la munte alaturi de sotia lui.

Anarhistii din « Timpuri noi » au fost subiect de presa in aceste zile iar prostituatele au fost si ele amintite, aunci ca si-au schimbat locurile de « defilare » datorita Summitului.

Pentru ca summitul NATO nu ainsemnat numai aspecte negative, am sa amintesc cateva aspecte pozitive surprinse de presa : infrumusetarea Bucurestiului pe traseele invitatilor, emiterea unor monezi dedicate summitului Nato, ridicarea masinilor abandonate sau parcate aiurea. Acestea au fost mentionate succinnt de revistele Clik, Cancan si Libertatea.