marți, 8 aprilie 2008

O tableta...de Bologna

Pentru tinerii invatacei de la Jurnalism procesul Bologna inseamna trei ani de facultate in schimbul celor patru care se faceau pana acuma. Implementarea procesului a suferit cateva piedici dar cred ca se vor rezolva pe parcurs, pana atunci, noi « cobaii » acestui sistem ramanem dezorientati.
Mai multe teme, mai mult de invatat, in concluzie... mai multa bataie de cap pentru studenti si profesori reprezinte suma procesului implementat de catre MEC.
Bucuria de a face mai putini ani de facultate este spulberata in momentul in care, noi cei care iesim din facultate vrem sa avansam intr-un post sau sa ne realizam pe plan profesional. Atunci aflam ca diploma de absolvire conteaza aproape ca o diploma de colegiu si ca, impreuna cu masteratul, noi suntem echivalentul celor care au terminat in anii precedenti facultatea.
Acum, aproape de diplomele noastre de licenta, stam la coada profesorului coordonator pentru ca suntem doua generatii…cei care termina anul patru si noi, cei care terminam anul trei. Legatul lucrarii de licenta, alta bataie de cap pe care ne-a anuntat-o deja un profesor binevoitor dar de care ne vom lovi abia cand munca noastra va fi terminata, cred ca nervii vor fi mai rabdatori.