marți, 8 aprilie 2008

Revista presei de Luni 7 aprilie

ZIARUL DE IASI

“Primaria face caziere pentru taximetristi”- Taximetristii care au incalcat legea in relatiile cu clientii nu mai pot practica aceasta meserie. Neregulile savarsite de acestia in traffic nu sunt luate in consideratie. Taximetristii vor avea conform legii actuale un cazier de “conduita profesionala”. Edilii Primariei iesene sustin ca un taximetrist cu abateri grave nu va putea fi angajat la o firma de taxi.

« Lansare cu fast a candidatilor PNL » - « PNL si-a lansat simbata la Sala Polivalenta candidatii pentru alegerile locale. Cei peste trei mii de participanti au aplaudat frenetic discursul premierului Calin Popescu Tariceanu, prezent la actiune, dar si pe Cristian Adomnitei, candidatul liberal la Primaria Iasi.»

Aceeasi stire am regasit-o si in ziarul Flacara Iasului dar cu titlu « A inceput lupta pentru putere”

“Bilant lunar al amenzilor date de primarie” - Primaria a incasat luna trecuta peste 60.000 de lei de pe urma amenzilor, cei mai sanctionati dintre ieseni au fost comerciantii stradali. Patru taximetristi au fost si ei amendati cu 500 lei de inspectorii Primariei deoarece nu aveau statie de emisie-receptie sau pentru ca nu aveau afisate listele cu tarifele practicate.

Ziua de Iasi

« Mort in firma miliardarului Ionescu »- Miliardarul Sorin Ionescu a scapat basma curata dupa ce si-a constrans un angajat sa-si asume vina pentru moarte angajatului de la firma S.C. instalatii Grup S.R.L. din Valea Lupului. Angajatii firmei au sustinut ca in calitatea de sef, miliardarul nu-si da interesul ca astfel de evenimente sa fie evitate. Angajatul decedat, Costache Cimpoi. a lasat in urma doi copii.

« Oprea face catalogul gropilor si santierelor din Iasi »- Campania « Fereste-te de Pacalici » ce se va derula pe parcursul a doua saptamani, incepand de astazi, 7 aprilie 2008 a fost lansata de Dumitru Oprea care doreste sa scoata la suprafata toate promisiunile pe care nu le-a respectat actualul primar al Iasului Gheorghe Nichita. In neregulile cautate sunt incluse gropile din cartierele marginase si informatii si poze primite de la ieseni.

Flacara Iasului

« Inca un pas spre ieftinirea gigacaloriei »- Proiectul de hotarare pentru acordarea unei scheme de sprijin centralelor de termoficare care produc energie a fost finalizat. Acesta urmeaza sa fie analizat de reprezentantii Ministerului economiei si finantelor si apoi propus spre aprobarea Guvernului