marți, 11 martie 2008

Fara nume...

Nume: Moraru

Prenume:Elena-Carmen

Identitate, dupa nume si prenume, cazier gol si cetatenie romana, noroc ca nu seman cu nici un infractor din lume.

Numele ca o povara pentru unii, pentru altii un alint continuu cu diminutive si porecle, il purtam pe umeri si il pastram frumusel la naftalina ata cat dorim.

Nu esti scutit de cei dragi care te inconjoara si probabil te numesti Mocanu si au ajuns sa-ti spuna Mocanelu, tu esti Popescu si iti spun Protopopescu, Vasilescu tie iti vor spune Vladescu…in incercarea de alint si dezmierdare sau doar a unei glume. “Nu te supara frate!” dar dragostea asta mare se arata si prin cuvinte, nu numai in fapte. Desi cu o intentie de bine, probabil nu de putine ori ai fost indignat pentru ca cei apropiati ti-au pus “in carca” tot felu de apelative pe care uneori nici nu le recunosti. Scapa de ele prin indiferenta, atata timp cat nu te simti, nu raspunde si va ramane pw pozitie prenumele tau iar in alte cazuri de prenume va fi asa: pisi…nimic…dulceata…nimic…gurita…nimic…Nicu...vin acum!!

Cele mai bucuroase parca de astfel de apelative sunt animalutele noastre care vin voioase sa ne intampine sau sa-si goleasca castronelele, nu chiar din cauza acestor nume, ci poate doar pentru ca ne aud glasul.

E-mail-urile cu ochiverzi@ sau printzesa@ deja incep sa aiba efect doar pe MIRC, acolo unde oamenii merg spre necunoscut, cu unu sau n necunoscuti. Asa ca treceti peste!

O persoana de afaceri serioasa si nu numai, pentru o credibilitate mai mare isi face o adresa pe masura care sa contina numele si prenumele, lasand la o parte: pisi, bambi, puiu, dulceata. Ce te faci atunci cand nik-name-ul este invali? in loc de nume tre' sa ai niste abrevieri de nume, eventual si tu vei urma sa te abreviezi dupa o cura de slabire cu multe salate.