miercuri, 7 mai 2008




24.04.2008
De ce ne place sa mancam “ca la mama acasa” ?

Omul alege, selectioneaza alimentele, cel mai adesea ignorand cu desavarsire necesitatile biochimice, energetice si nutritionale ale organiosmului. Aceasta alegere este guvernata in cea mai mare parte de torentul emotional, de placere.
Comportamentului alimentar ii sunt proprii notiunile de alegere sau de refuz, de atractie sau de respingere, toate aceste contrarietati generand in final un profil alimentar bine precizat. Dar a limita hrana la unele preferinte, ocolind varietatea alimentelor si ca urmare, creand in organism lipsa cronica de anumite elemente nutritive, constitue o grava eroare.
Cu toate ca exista o gama variata de preparate superioare celor din trecut, totusi continuam san e placa mancarea “ca la mama acasa”, deoarece masa nu este numai un prilej de a furniza “masinii umana” “combustibilul” necesar, si de a pune psihicul in repaus.
Mesei ii este propriu un anumit climat, o anume ambiata favorabila, ca si o anume estetica de care trebuie sa se tina cont.