miercuri, 7 mai 2008


23.04.2008
DRAGOSTEA ESTE UN MIRACOL SI POATE DURA DACA NE AMINTIM DE DEOSEBIRILE DINTRE NOI.

A te indragosti este intodeauna un miracol. Pare ceva etern ca si cum dragostea va dura pe vecie. Noi credem in mod naiv ca suntem scutiti de problemele pe care le-au avut parintii nostrii, nefiind ingrijorati ca dragostea se vas tinge. Suntem siguri ca asa trebuie sa fie si ca urmeaza sa traim intodeauna fericiti.
Dar pe masura ce magia se stinge si viata zilnica isi intra in drepturi, iese la iveala faptul ca barbatii continua sa ceara femeilor sa gandeasca sis a reactioneze ca ei, iar femeile asteapta de la barbate sa se poarte ca ele. Fara o cunoastere lipede a diferentelor dintre noi nu acordam sufficient timp pentru a ne intelege si a ne respecta unii pe altii. Devenim pretentiosi, iritati, acuzatori si intoleranti.
Cu toate intentiile bune, dragostea continua sa moara. Problemele curente reusesc cumva sa se infiltreze. Se acumuleaza resentimente. Comunicarea se degradeaza. Neincrederea sporeste. Rezulta respingerea si evitarea. Miracolul dragostei este pierdut.
In fiecare zi, milioane de indivizi isi cauta un partener pentru a imparti acest sentiment special de iubire. In fiecare an, milioane de cupluri se unesc, cu dragoste, apoi se despart deoarece au pierdut DRAGOSTEA. Dintre cei care sunt in stare sa intretina dragostea un timp destul de indelungat pentru a ajunge la casatorie, doar 50% nu se despart ulterior. Din cei 50%, cei care raman impreuna, probabil ca jumatate nu sunt satisfacuti. Ei stau impreuna din loialitate, obligatie sau din teama de a incepe din nou.
Efectiv foarte putini oameni sunt capabili sa-si dezvolte iubirea. Totusi se intampla.
Cand barbatii si femeile sunt in stare sa se respecte sis a-si accepte deosebirile, atunci dragostea are sanse sa infloreasca. Prin intelegerea diferentelor ascunse dintre sexe putem reusi mai usor sa oferim sis a primim dragostea. Incuviintand si acceptand diferentele dintre noi, pot fi descoperite solutii consecutive prin care sa obtinem ceea ce dorim. Si, cel mai important, putem invata cum sa-I iubim sis a-I ajutam pe cei la care tinem.